Administrarea Aplicațiilor WEB

Calificarea: Tehnician de site-uri WEB 

Competenţe profesionale:

La finalizarea studiilor absolventul este capabil să:

  • Realizeze managementul serviciului WWW;
  • Conducă activități de întreținere ale serviciului WWW;
  • Execute testarea și asigurarea calității funcționării site-ului și aplicațiilor web;
  • Mențină, monitorizează și sprijină funcționarea optimă a site-urilor WEB.

Oportunităţi de angajare:

  • Tehnician de site-uri Web;
  • Webmaster;
  • WebDesigner, ş.a.

Lecții

Unul din primele elemente fundamentale ale WWW ( World Wide Web ) este HTML ( Hypertext Markup Language ), care descrie formatul primar în care documentele sunt distribuite şi văzute pe Web.

CSS (Cascading Style Sheets) sau foi de stil în cascadă, reprezintă un mecanism simplu de a adăuga elemente de stil (tipuri de caractere, culori, aliniere, spațiere etc.) unui document web.Tag-urile HTML au avut inițial rolul de defini conținutul unui document, de a face distincția între titlul unui paragraf (definit prin tag-urile n>), conținutul paragrafului (definit prin tag-ul ), tabele (definite prin tag-ul ) etc.

JavaScript a fost dezvoltat prima dată de către firma Netscape, cu numele de Live Script, un limbaj de script care extindea capacitațile HTML, ce oferea o alternativă parţială la utilizarea unui număr mare de scripturi CGI pentru prelucrarea informaţiilor din formulare şi care adaugă dinamism în paginile web.

PHP, înseamnă “PHP: Hypertext Preprocessor" este un limbaj de scripting de uz general, cu cod-sursă deschis (Open Source), utilizat pe scară largă, și care este potrivit în special pentru dezvoltarea aplicațiilor Web și poate fi integrat în HTML.

Laravel este MVC PHP framework creat de Taylor Otwell în 2011. Laravel a devenit cel mai popular framework PHP gratuit, open-source din lume. Deoarece poate trata aplicații web complexe în siguranță, într-un ritm considerabil mai rapid decât alte framework-uri. Laravel simplifică procesul de dezvoltare prin ușurarea sarcinilor obișnuite, cum ar fi rutarea, sesiunile, memorarea în cache și autentificarea.